SP Bel-Art, H-B DURAC индивидуално калибрирани 29/41 степени API ASTM 4H хидрометар

SP Bel-Art, H-B DURAC индивидуално калибрирани 29/41 степени API ASTM 4H хидрометар

Това е достапна
DEN 2.33
Количина на стоки:

Е во согласност со барањата за точност на хидрометрите ASTM; ASTM бр Калибриран трага на стандардите на три поени; доставен со детален извештај за калибрација во кој се наведува корекции на една десетина од најмалата поделба. Ја мери релативната густина (специфична тежина) на производи поврзани со нафта и нафта во согласност со стандардите API и ASTM E100; Опсег : 49/61 степени. Индивидуално серијализирани; Олово бесплатно баласт и стакло. Спакувано во кутија за складирање на рециклирање, лукс; Поранешен HB # 4 H-FC. Е во согласност со барањата за точност на хидрометрите ASTM; ASTM бр. Калибриран трага на стандардите на три поени; доставен со детален извештај за калибрација во кој се наведува корекции на една десетина од најмалата поделба. Ја мери релативната густина (специфична тежина) на производи поврзани со нафта и нафта во согласност со Американскиот институт за нафта (АПИ) и Американското здружение за тестирање материјали (ASTM) E100 стандарди; Опсег : 29/41 степени. Индивидуално серијализирани; Олово бесплатно баласт и стакло. Спакувано во кутија за складирање на рециклирање, лукс; Поранешен HB # 4 H-FC. Е во согласност со барањата за точност на хидрометрите ASTM; ASTM бр. Калибриран трага на стандардите на три поени; доставен со детален извештај за калибрација во кој се наведува корекции на една десетина од најмалата поделба. Ја мери релативната густина (специфична тежина) на производи поврзани со нафта и нафта во согласност со стандардите API и ASTM E100; Опсег : 49/61 степени. Индивидуално серијализирани; Олово бесплатно баласт и стакло. Спакувано во кутија за складирање на рециклирање, лукс; Поранешен HB # 4 H-FC. Е во согласност со барањата за точност на хидрометрите ASTM; ASTM бр. Калибриран трага на стандардите на три поени; доставен со детален извештај за калибрација во кој се наведува корекции на една десетина од најмалата поделба. Ја мери релативната густина (специфична тежина) на производи поврзани со нафта и нафта во согласност со Американскиот институт за нафта (АПИ) и Американското здружение за тестирање материјали (ASTM) E100 стандарди; Опсег : 29/41 степени. Индивидуално серијализирани; Олово бесплатно баласт и стакло. Спакувано во кутија за складирање на рециклирање, лукс; Поранешен HB # 4 H-FC. Изберете од широк спектар на индивидуално калибрирани модели кои ја мерат релативната густина (специфична гравитација) на производи поврзани со нафта и нафта во различни опсези од -1 степени до 91 степени API во согласност со Американскиот институт за нафта (API) и Американското здружение на тестирање Материјали (ASTM) E100 стандарди. Направени од олово бесплатно баласт и стакло, овие хидрометри со должина од 330мм (13 ”) долга форма се калибрираат следливи на стандардите на NIST на три точки и се доставуваат со детален извештај за калибрација во која се наведува корекции на една десетина од најмалата поделба. Тие се индивидуално серизирани и се во согласност со барањата за точност на хидрометрите ASTM. Стандардизацијата на температурата е 60 степени F/60 степени F. Овие хидрометри на ASTM се калибрирани и рачно проверени од нашиот тим за квалитет на САД во нашата ексклузивна трикратна акредитиран/регистриран ISO/IEC 17025 : 2005 и A2 LA лабораториска лабораторија за калибрација; Меѓународно признати и прифатени од потписничките економии на ILAC/MRA и лоцирани во нашиот ISO 14001 : 2004 регистриран систем за управување со животната средина. Секој хидрометар е спакуван во кутија за складирање што може да се рециклира. Направено во САД. Тие не треба да бидат подложени на екстремни температури. Истражувањата, индустриските и здравствените работници се потпираат на SP Scienceware за нивните потреби за ракување со примероци. Продадени лабораториски материјали за бренд за брендови во светски рамки, арт-уметност и H-B вклучуваат над 5.000 предмети од безбедносни шишиња за миење до аспиратори, термометри, лавици, десикатори, хидрометри, кофи со мраз, лажички и лажици. Исто така, достапни се и прилагодени услуги за калибрација, пластично обликување, специјализирани облоги и производство на жица. Лабораториски стакло Wilmad-Labglass Brands glassware ги надополнува Bel-Art и H-B инструментот со над 7000 артикли, вклучувајќи NMR и EPR потрошувачки и специјализирани стакло, како и сопствена измислица за индивидуални стакло, услуги за поправка на стакло и делови од стакло OEM. SP Scienceware е поделба на Warminster, PA -базирана на SP Industries, кои исто така вклучуваат SP Scientific Laborator, Thermal Management и опрема за фармацевтско производство и СП способни помагала за секојдневно живеење. Хидрометарот е инструмент што се користи за мерење на густината на течноста во споредба со онаа на водата. Хидрометрите обично се состојат од калибрирана стаклена цевка што завршува во пондерирана стаклена сфера што ја прави цевката да стои исправена кога се става во течност. Колку е помала густината на течноста, толку подлабоко тоне цевката. Во зависност од предвидената употреба, хидрометрите можат да варираат во големина и ќе имаат различни видови на скали. Кои се различните видови на хидрометри и кога ги користите?. Специфични хидрометри на гравитација може да се користат за скоро секоја течност. Специфичната тежина е бездимензионална единица дефинирана како однос на густината на материјалот со густината на водата. Ако густината на супстанцијата на интерес и референтната супстанција (вода) е позната во истите единици (на пр., И во g/cm3 или lb/ft3), тогаш специфичната тежина на супстанцијата е еднаква на нејзината густина поделена со тоа на референтната супстанција (вода = 1 g/cm3). Хидрометрите на Баум се калибрираат за да се измери специфичната тежина на рамномерно распоредени скали; Едната скала е за течности потешки од водата, а другата е за течности полесни од водата. Хидрометрите на BRIX (BX) се за одредување на процентот на тежина со сахароза. Еден степен Брикс е 1 грам сахароза во 100 грама раствор и претставува јачина на растворот како процент по тежина (% w/w) (строго кажано, по маса). Ако растворот содржи растворени цврсти материи освен чиста сахароза, тогаш ° BX само ја приближува растворената цврста содржина. ° BX традиционално се користи во индустријата за вино, шеќер, овошен сок и мед. Хидрометрите на API, познати и како Индекс на Институтот за нафта на Американците, е мерка колку е тешка или лесна нафтена течност во споредба со водата.

Основните својства

Додатоци на производот