16 канали Анализатор на логика со аналитичар за осцилоскоп на USB кабел со прилагодлив праг за прилагодување на стапката на земање примероци од 200 метри ‑ 50V до 50V LA

16 канали Анализатор на логика со аналитичар за осцилоскоп на USB кабел со прилагодлив праг за прилагодување на стапката на

Това е достапна
DEN 2741.92
Количина на стоки:

Поддршка за поврзување-Прозорецот за бранова форма и прозорецот за резултати од анализата може да се поврзе, што е погодно за пронаоѓање на бранови и податоци на различни начини Флексибилни и лесни за употреба-податоците за земање мостри можат да се извезуваат во .bin и други датотеки со формат, кои можат да се отворат, гледаат или уредуваат со друг софтвер, како што е користење на Excel за да се отвори CSV за да се најде и организира Податоци и користење на MATLAB за увоз на BIN за понатамошна анализа, итн. Формат на приказ на декодирани податоци-поддржани бинарни, децимални, хексадецимални, ASCII и хексадецимални податоци, лесни за набудување и анализирање. Intuitive InterfaceIntuitive and concise trigger setting interface, trigger conditions include signal transition edge, high and low level, or a combination of the two, etc. Threshold AdjustableCompatible with various level standards, such as 5 VTTL, 5 CMOS, 3.5 VCM0 S, 1,8 V CMOS, 1,5 V CMOS, 1,2 V CMOS, 0,9 V CMOS, итн. и податоци на различни начини. Флексибилни и лесни за употреба-податоците за земање мостри можат да се извезуваат во .bin и други датотеки со формат, кои можат да се отворат, гледаат или уредуваат со друг софтвер, како што е користење на Excel за да се отвори CSV за да се најде и организира Податоци и користење на MATLAB за увоз на BIN за понатамошна анализа, итн. Формат на приказ на декодирани податоци-поддржани бинарни, децимални, хексадецимални, ASCII и хексадецимални податоци, лесни за набудување и анализирање. Intuitive InterfaceIntuitive and concise trigger setting interface, trigger conditions include signal transition edge, high and low level, or a combination of the two, etc. Threshold AdjustableCompatible with various level standards, such as 5 VTTL, 5 CMOS, 3.5 VCM0 S, 1,8 V CMOS, 1,5 V CMOS, 1,2 V CMOS, 0,9 V CMOS, итн. Спецификација : Тип на ставка : Логички анализатор Број на модел : LA2016 Број на канали : 16 поддржани режими : Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим (Нормален режим Податоците се собираат и потоа се пренесуваат на компјутерот, стапката на земање мостри е поголема); Режим на стриминг (собраните податоци се пренесуваат на компјутерот во исто време, времето за земање мостри е подолго) максимална стапка на земање мостри : нормален режим : 200м (16 канали); Режим на стриминг : 100м (3 канали), 50м (6 канали), 20m (16 канали) Највисока фреквенција на сигнали може да се собере : 40 MHz минимална зафатена ширина на пулсот : 12.

Основните својства

Item Type:
Logic Analyzer
Model Number:
LA2016
Number of Channels:
16
Supported Modes:
Normal mode (the data is collected and then transferred to the computer, the sampling rate is higher); Streaming mode (the collected data is transmitted to the computer at the same time, the sampling time is longer)
Maximum Sampling Rate:
Normal Mode
Highest Signal Frequency Can Be Collected:
40MHz
Minimum Captureable Pulse Width:
12.5ns
Built in Hardware Memory Capacity:
1Gbits
Maximum Hardware Storage Depth (ensure the achievable sampling depth):
50M
Maximum Compression Sampling Depth(not guaranteed to reach the sampling depth):
10G (lossless compression sampling mode, effectively improve the depth when collecting lower frequency signals)
Maximum Sampling Depth In Streaming Mode:
100G (the actual depth may be limited by the memory capacity of the computer, each level transition of each channel needs to occupy 5Bytes of memory)
Input Voltage Range:
-50V~+50V
Equivalent Input Impedance:
200KΩ, 15pf
Threshold Voltage:
Adjustable Range
Interface Type:
USB2.0
Standby Current:
130mA
Maximum Operating Current:
280mA
Package List:
1 x Host:
1 x 9P Line:
1 x 2P Line:
20 x Test Hook:
1 x USB Cable:
1 x User Manual:
1 x CD:
Note:
Match appropriate model threshold range before use.:

Додатоци на производот