Fafeicy инфрацрвени сензори за температура, компоненти на неконтакт, 420MA 1030VDC предавател, предавател

Fafeicy инфрацрвени сензори за температура, компоненти на неконтакт, 420MA 1030VDC предавател, предавател

Това е достапна
DEN 1.67
Количина на стоки:

Заградата од не'рѓосувачки челик е погодна за прилагодување на мерната глава, а лесниот начин мора да биде непречен за време на прилагодувањето Не-контактната жица за инфрацрвена температура на температурата усвојува високо-квалитетна заштитена заштитена жица, а излезот на сигналот е брз и стабилен. Металната обвивка доаѓа со инсталација за фиксирање на навој M18 × 1, инсталација на двојно орев, удобно расклопување и склопување. Сондата на сензорот усвојува неконтактна индукција, безбедна за употреба и долг живот. Сензорот за инфрацрвена температура е мал по големина, лесен за носење и складирање, лесен за употреба и добро во перформансите. Заградата од не'рѓосувачки челик е погодна за прилагодување на мерната глава, а лесниот начин мора да биде непречен за време на прилагодувањето. Не-контактната жица за инфрацрвена температура на температурата усвојува високо-квалитетна заштитена заштитена жица, а излезот на сигналот е брз и стабилен. Металната обвивка доаѓа со инсталација за фиксирање на навој M18 × 1, инсталација на двојно орев, удобно расклопување и склопување. Сондата на сензорот усвојува неконтактна индукција, безбедна за употреба и долг живот. Сензорот за инфрацрвена температура е мал по големина, лесен за носење и складирање, лесен за употреба и добро во перформансите. Спецификација : Тип на ставка : Неконнтактна инфрацрвена температурна сензори Материјал : Не'рѓосувачки челик Цел : Мерење на температурата на водата, температура на маслото, храна, човечко тело, керамика, асфалт, гума, хемикалии, јаглен, графит, метал, стакло, итн.

Основните својства

Item Type:
NonContact Infrared Temperature Sensors
Material:
Stainless steel
Purpose:
Measuring water temperature, oil temperature, food, human body, ceramics, asphalt, rubber, chemicals, coal, graphite, metal, glass, etc.
DC Power Supply:
10-30VDC
Maximum Current:
50mA
Output Signal:
4-20mA
Equipment Power Consumption:
0.5W
Measurement Accuracy:
±1% of the measured value or ±1.5, whichever is the largest
Spectrum Range:
8~14μm
Response Time:
150ms (95%)
Optical Resolution:
20
Emissivity:
0.95 fixed
Working Environment:
0~60; 10~95%RH (no condensation)
Cable Length:
Approx. 1.5meter / 4.9ft
Size:
Approx. 18mm / 0.7in
50mm / 2in:
113mm / 4.4in :
Output type Line color Function  4-20mA Red  +24V  4-20mA Blue  signal output 4-20mA+:
Package List:
1 x Sensor:
1 x Bracket:
Note:
1.This series of infrared temperature sensors have poor temperature measurement effects on bright or polished metal objects.:
2.The metal surface needs to have a coating or oxide layer or paste high temperature tape to achieve accurate measurement results.:

Додатоци на производот