Среќно бакарна фолија бакарна плоча метална фолија напалена фолија, дебелина од 0,5 мм месинг плоча

Среќно бакарна фолија бакарна плоча метална фолија напалена фолија, дебелина од 0,5 мм месинг плоча

Това е достапна
DEN 502.08
Количина на стоки:

Високо квалитетна чистота на бакар 99,9% табла за бакарна фолија, мазна површина ,, ниска содржина на кислород, добра спроводливост Карактеристики на производот : Добра флексибилност, густина, термичка спроводливост, електрична спроводливост ,. Постојат многу различни дебелини за да изберете : Дебелина : 0,5мм. Ширина : 100/150 мм, должина : 1,00/ 150 мм. Карактеристики на материјалот : Температурата на топла обработка е 750- 830 степени; Температурата на annealing е 600- 700 степени; Температурата за прицврстување со ниска температура за да се елиминира внатрешниот стрес е 260-770 степени. Лесно за заварување, погодно за производство на сите видови на длабоки компоненти на сила на цртање и свиткување. Високо квалитетна чистота на бакар 99,9% табла за бакарна фолија, мазна површина ,, ниска содржина на кислород, добра спроводливост. Карактеристики на производот : Добра флексибилност, густина, термичка спроводливост, електрична спроводливост ,. Постојат многу различни дебелини за да изберете : Дебелина : 0,5мм. Ширина : 100/150 мм, должина : 1,00/ 150 мм. Карактеристики на материјалот : Температурата на топла обработка е 750- 830 степени; Температурата на annealing е 600- 700 степени; Температурата за прицврстување со ниска температура за да се елиминира внатрешниот стрес е 260-770 степени. Лесно за заварување, погодно за производство на сите видови на длабоки компоненти на сила на цртање и свиткување. Изработено од месинг материјал, кој има добри механички својства и добра обработливост, може да издржи топол и ладен обработка на притисок, кокошка е розово златен метал, кој е жолт по формирање на бакарен оксид филм на површината, така што индустрискиот бакар обично се нарекува месинг или електролитички бакар . Рафинирањето може да добие 99-99,9% бакар, а електролизата може да добие 99,95-99,99% чистота на бакар.

Основните својства

Density is 8-9g/cm3:
Melting point 1083°C:
Category:
Electrolytic Copper Series
Conductivity≥56ms/ m:
Tensile strength Mpa= 295:
Density 8.9g/cml:
Size:
a variety of different thicknesses for you to choose
Thickness:
0.5mm,
Width:
100/150mm
Length:
100/150mm
Wide applicability:
1. Good conductivity, can be used to make wires, cables, brushes, etc.;:
2. Good thermal conductivity is used to manufacture magnetic instruments and meters that need to prevent electromagnetic interference, such as compasses, aviation instruments, etc.;:
3. Can be made into plasticity such as tube, rod, wire, tape, plate, foil, etc.:
4. Good ductility, can be made into copper :
Red copper has a high melting point and can be easily processed into various shapes and patterns. The deep red metallic luster gives a modern feel and has calm, noble qualities. It is the most commonly used material in copper decoration.:
Set:
1x copper sheet
Applications:
DIY projects, hobbies, crafts, building decoration, industrial, conduction heat, and so on

Додатоци на производот