Универзална Алатка ЗА Усогласување На Спојката 11 ПАРЧИЊА Универзален Комплет За Алатки За Усогласување На Спојката Комплетна Алатка За Автоматска Поправка На Воз

Универзална Алатка ЗА Усогласување На Спојката 11 ПАРЧИЊА Универзален Комплет За Алатки За Усогласување На Спојката Комплетна Алатка За Автоматска

Това е достапна
DEN 415.84
Количина на стоки:

Главна Функција : алатката за поправка На Усогласување се користи за брзо прецизно усогласување на пилот-дупката на замаецот и погонската плоча при поправка Информации за пакетот : овој комплет за алатки за усогласување на спојката доаѓа целосно опремен со 8 адаптери за шипки, 3 проширувачки мандрели, комплетни и практични. Стабилни Карактеристики : Професионално производство, висока точност, стабилни карактеристики и висока сигурност, сигурен за употреба. Квалитетен Материјал : универзалната алатка За усогласување е изработена од метален материјал со одличен квалитет, анти ' рѓа и издржлив, цврст и висока јачина. Карактеристики : Ова е универзален комплет за усогласување за центрирање на дискот, стабилни перформанси и висока сигурност. Главна Функција : алатката за поправка На Усогласување се користи за брзо прецизно усогласување на пилот-дупката на замаецот и погонската плоча при поправка. Информации за пакетот : овој комплет за алатки за усогласување на спојката доаѓа целосно опремен со 8 адаптери за шипки, 3 проширувачки мандрели, комплетни и практични. Стабилни Карактеристики : Професионално производство, висока точност, стабилни карактеристики и висока сигурност, сигурен за употреба. Квалитетен Материјал : универзалната алатка За усогласување е изработена од метален материјал со одличен квалитет, анти ' рѓа и издржлив, цврст и висока јачина. Карактеристики : Ова е универзален комплет за усогласување за центрирање на дискот, стабилни перформанси и висока сигурност. Карактеристики : Ова е универзален комплет за усогласување за центрирање на дискот на спојката, стабилни перформанси и висока сигурност. Главна Функција : алатката за поправка На Усогласување се користи за брзо прецизно усогласување на пилот-дупката на замаецот и плочата за погон на спојката при поправка на спојката. Информации за пакетот : овој комплет за алатки за усогласување на спојката доаѓа целосно опремен со 8 адаптери за шипки, 3 проширувачки мандрели, комплетни и практични. Стабилни Карактеристики : Професионално производство, висока точност, стабилни карактеристики и висока сигурност, сигурен за употреба. Квалитетен Материјал : универзалната алатка за усогласување на спојката е изработена од метален материјал со одличен квалитет, против ' рѓа и издржлив, цврст и висока јачина.

Основните својства

Item Type:
Universal Clutch Alignment Tool Kit
Material:
Metal
Package Include:
8 x Spigot Adaptors:
0.47in, 0.55in, 0.59in, 0.63in, 0.67in, 0.7in, 0.75in, 0.78in (12mm, 14mm, 15mm, 16mm, 17mm, 18mm, 19mm, 20mm)
3 x Expanding Mandrels:
0.59in-0.75in, 0.78in-1.05in,0.9in-1.42in (15 -19 mm, 20 -26.6 mm, 23 -36 mm)
Operation Steps:
Step 1:
First, insert the tool into the clutch disc. Make sure the clutch is facing the correct direction. The tool should stick all the way through the spines on the disc.
Step 2:
Then place the clutch on the flywheel, and engage the alignment tool into the pilot bushing or bearing in the center of the crankshaft. Push the clutch tight to the flywheel.
Step 3:
With the clutch on the flywheel, install the pressure plate to the flywheel and start the bolts.
Step 4:
Wiggle the alignment tool to make sure it is fully engaged and seated in the pilot bushing and bearing. Tighten the pressure plate bolts in a criss cross pattern and then torque to spec.
Tip:
Before insert the tool into the clutch disc, please choose a suitable adaptor size to fit pilot bearing and connect with expanding mandrel.:
The clutch alignment tool stays in the clutch until you are ready to install the :

Додатоци на производот